Mat.

Årets første grill aften.

Villmarksbloggen elsker og grille. Så årets første grillaften ble 22. Februar. Før grillen ble hentet frem måtte jeg måke verandaen for snø. 22.02. Årets første grillaften. I kveld sto det sp...

Jakt, fangst og juleforberedelser.

Innimellom elgjakt, harejakt og fuglejakt som har vist seg og gå stang ut denne sesongen, må man gjøre noen forberedelser til jul. Innmatfarse fra Toten Kjøtt As er vel noe av det beste ...

Traktkantareller.

Når man sitter i skogen for og vente på en hare som hunden er i ferd med og ta ut får man muligheten til og studere terrenget rundt seg. Like ved siden av det stedet jeg hadde satt meg ned var d...

På bær og sopptur.

I dag var jeg ute i skogen for og sanke tyttebær og sopp. Som kommer godt med til de viltmiddagene man skal ha igjennom året. Fått vakuumpakket noen kilo med tyttebær. Masse kantareller fant ...

På jakt etter skogens gull. "12.08.2015"

Tiden er nå inne for og jakte på skogens gull, eller kantareller. Mengden av kantareller ser ut til og bli meget bra denne sesongen. Kantarellene begynner og komme frem. Men man bør passe fingren...

Bjørkesaft.

Sunn og gratis saft. I Japan og Korea kalles bjørkesaft for gudenes drikk. Den inneholder ca 98,5 % vann, 1-1,5 % sukker (xylose, 8 forskjellige arter sukker), kalium, kalsium, magnesium, mangan,...

Rugder i Champagne.

Rugder i Champagne. Rugde er vel skogens gull. Det regnes for å være det mest fornemme vilt fuglen vi har. Rugder er fra gammelt av den fugl som man jaktet på om våren. Dette er ikke lovlig nå i d...

Stokkender i druesaus.

Nå som jaktsesongen ergodt i gang. Er det vel på tide og presentere noen oppskrifter igjen. Ikke akkurat Hellstrøm men synes selv dette er godt :-) Stokkender i druesaus. 2 stokkender, salt og...

Fra naturens spiskammers.

Ja, da er tiden inne og høste av det naturen har og gi. Alt fra vilt, bær og sopp. Man starter med og plukke bær og kantareller. Senere utover høsten går det i vilt. Tyttebær i mengder. Kantarell...

Fangst mannen`s Mår med honning og rotfrukter.

Er man jeger og fangstmann må man benytte alt hva man skyter og fanger. Mår er kjempegodt å spise. Smakt, farge og konsistens kan minne om fasan. Og jegkan på det stekeste anbefale dere å prøve de...

Marinert viltgryte med øl.

Viltkjøtt. Jeg har fått en del mail der de fleste ber om at deler med meg av mine oppskrifter av vilt. Nå skal det ha seg dit hen at det hovedsakelig er min kone som gjør maten, selvsagt med godhj...

Da lager vi spekepølse av elg.

Etter høstens jakt blir det som regel mer enn man forventer av viltkjøtt, dette må man jo ta vare på så spekepølse er da tingen, og kjempe godt. Naturtarm ligger i saltvann klar til å fylles. Mas...

Bjørnegryte.

Har fått noen spørsmål om oppskrift på bjørngryte og ettersom jeg har problemer med opplasting av nye bilder fra min fangst, legger jeg ut oppsriften på min bjørnegryte. Gryte med bjørnekjøtt: (4 ...

Henrik og Jan Rune`s Bjørnegryte.

Som jeger og fangstmann har man masse viltkjøtt i fryseren. Hadde lyst på noe spesielt i dag og bestemte meg for å lage bjørnegryte. Fant frem fra fryseren 500 gr bjørnekjøtt av året`s bjørn. Bj...
villmarksbloggen

villmarksbloggen

54, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 54 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits