Mat.

rets frste grill aften.

Villmarksbloggen elsker og grille. S rets frste grillaften ble 22. Februar. Fr grillen ble hentet frem mtte jeg mke verandaen for sn. 22.02. rets frste grillaften. I kveld sto det sp...

Jakt, fangst og juleforberedelser.

Innimellom elgjakt, harejakt og fuglejakt som har vist seg og g stang ut denne sesongen, m man gjre noen forberedelser til jul. Innmatfarse fra Toten Kjtt As er vel noe av det beste ...

Traktkantareller.

Nr man sitter i skogen for og vente p en hare som hunden er i ferd med og ta ut fr man muligheten til og studere terrenget rundt seg. Like ved siden av det stedet jeg hadde satt meg ned var d...

P br og sopptur.

I dag var jeg ute i skogen for og sanke tyttebr og sopp. Som kommer godt med til de viltmiddagene man skal ha igjennom ret. Ftt vakuumpakket noen kilo med tyttebr. Masse kantareller fant ...

P jakt etter skogens gull. "12.08.2015"

Tiden er n inne for og jakte p skogens gull, eller kantareller. Mengden av kantareller ser ut til og bli meget bra denne sesongen. Kantarellene begynner og komme frem. Men man br passe fingren...

Bjrkesaft.

Sunn og gratis saft. I Japan og Korea kalles bjrkesaft for gudenes drikk. Den inneholder ca 98,5 % vann, 1-1,5 % sukker (xylose, 8 forskjellige arter sukker), kalium, kalsium, magnesium, mangan,...

Rugder i Champagne.

Rugder i Champagne. Rugde er vel skogens gull. Det regnes for vre det mest fornemme vilt fuglen vi har. Rugder er fra gammelt av den fugl som man jaktet p om vren. Dette er ikke lovlig n i d...

Stokkender i druesaus.

N som jaktsesongen ergodt i gang. Er det vel p tide og presentere noen oppskrifter igjen. Ikke akkurat Hellstrm men synes selv dette er godt :-) Stokkender i druesaus. 2 stokkender, salt og...

Fra naturens spiskammers.

Ja, da er tiden inne og hste av det naturen har og gi. Alt fra vilt, br og sopp. Man starter med og plukke br og kantareller. Senere utover hsten gr det i vilt. Tyttebr i mengder. Kantarell...

Fangst mannen`s Mr med honning og rotfrukter.

Er man jeger og fangstmann m man benytte alt hva man skyter og fanger. Mr er kjempegodt spise. Smakt, farge og konsistens kan minne om fasan. Og jegkan p det stekeste anbefale dere prve de...

Marinert viltgryte med l.

Viltkjtt. Jeg har ftt en del mail der de fleste ber om at deler med meg av mine oppskrifter av vilt. N skal det ha seg dit hen at det hovedsakelig er min kone som gjr maten, selvsagt med godhj...

Da lager vi spekeplse av elg.

Etter hstens jakt blir det som regel mer enn man forventer av viltkjtt, dette m man jo ta vare p s spekeplse er da tingen, og kjempe godt. Naturtarm ligger i saltvann klar til fylles. Mas...

Bjrnegryte.

Har ftt noen sprsml om oppskrift p bjrngryte og ettersom jeg har problemer med opplasting av nye bilder fra min fangst, legger jeg ut oppsriften p min bjrnegryte. Gryte med bjrnekjtt: (4 ...

Henrik og Jan Rune`s Bjrnegryte.

Som jeger og fangstmann har man masse viltkjtt i fryseren. Hadde lyst p noe spesielt i dag og bestemte meg for lage bjrnegryte. Fant frem fra fryseren 500 gr bjrnekjtt av ret`s bjrn. Bj...
villmarksbloggen

villmarksbloggen

54, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 54 r. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandrer sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer p kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som str for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits