30.11.2016. Mår fangst.

Enkelte bilder kan virke støtende i dette innlegget.

Da var det en ny runde på mine fangstruter med resultat.

Skogsmår

 

Måren er en utrolig god predator i våres fauna. Ekorn står øverst på listen til denne krabaten. I det området jeg har fangstet de fire siste årene har faktisk ekorn bestanden tatt seg rikelig opp. Om dette er bra vet jeg ikke helt da ekornet også gjør stor skade på fuglereir ved og ta egg og unger. Både mår og ekorn er flotte skapninger men begge gjør ugagn i våres fauna. Så en fangstmann har det ikke enkelt. I dette området har jeg begrenset antall feller denne sesongen sånn at det kan bli en riktig balanse igjen. Er ikke ute etter og utrydde en art fra et område, for da kommer det andre inn.
 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ihjälfellen S-11 mår.

 

Ihjäl fellen for mår fanger veldig bra, når den blir benyttet på denne måten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ihjäl fellen S-11 mår. Slag-platen har en utrolig kraft.

 

Minuset med denne fellen er at hvis det er fuktig vær og kulde fryser måren fast. Og da blir det ikke enkelt og få ut måren uten at pels blir ødelagt. Det er også vanskelig og ta ut måren igjennom inngangshullet da den er kald og stiv. Uten om dette er Ihjäl fellen topp og benytte.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ihjäl fellen S-11 mår

 

Åte som ble benyttet ser dere under.

Mår åte. Marten bait.

 

Har skrevet litt om dette i et tidligere innlegg. Dette kan dere finne her.

 

Facebooksiden "Villmarksbloggen" finner dere her

Youtube kanalen "Villmarksbloggen" finner dere her

Villmarksbloggen på twitter finner dere her

Norwegian Wilderness blog can be found here

 

#fangst #fangster #mår #mink #marten #Belisle #rovdyr #viltpleie #natur #villmark #felle #ihjälfällan

 

Villmarks hilsen

Jan Rune

Én kommentar

dvergpinschere i mitt hjerte

03.12.2016 kl.09:08

Så fint bildet av måren øverst! Ja alle har sine ting i naturen, både positivt og negativt! Så flott å høre at du ikke bare jakter for å uttrydde..DET er bra! Man trenger nok å holde bestanden nede..det er sikkert å vist..

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

54, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 54 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits