Gulhalset mår "Martes flavigula"

Mår er den skapningen som fasinerer meg mest.
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Størrelse: 40 - 70 cm. Hale: 40 cm. Vekt: 2,5 - 5 kg. Utbredelse: Asia. Levested: Tropisk og subtropisk skog. Levetid: ca 15 år.

 

Den gulhalsete mår eller Himalaya måren er en mellomstor kjøtteter som tilhører mår - familien. Den har en orange-gul til mørkebrun pels og gul omkring halsen, deretter navnet. Måren er 40-70 cm lang og veier 2,5 - 5 kg. Det finnes omkring 10 underarter, hvor den gulhalsete mår er den største. Den har heller ikke bustete hale. Ørerne er runde og sitter lavt. Den lever i tropiske og subtropiske skogområder i store deler av Asia, i høyder helt opp til 3000 meter.

 

 

Gulhalset mår er filmet i Ree park safari i Danmark.


#mår #gulhalsetmår #martes #flavigula #natur #rovdyr

 

Facebooksiden "Villmarksbloggen" finner dere her

Youtube kanalen "Villmarksbloggen" finner dere her

Villmarksbloggen på twitter finner dere her

Norwegian Wilderness blog can be found here

 

Villmarks hilsen

Jan Rune

 

 


 

 

 


 

 

  

2 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

10.11.2016 kl.13:15

Så flott den var! Nydelige farger!

villmarksbloggen

10.11.2016 kl.13:44

dvergpinschere i mitt hjerte: Dette er en flott skapning :-)

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

54, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 54 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits