06.11.2016 Elg Jakt Øiset Jaktlag

Temperaturen i dag var - 3 grader og en kald vind som gikk igjennom marg og bein. Det hadde skyet på over natten. Det var som det kom et slør over himmelhvelvingen vestfra. Og en kald bris gikk igjennom trekronene. Utpå morgensiden tok snøfillene til å dale, først sakte og som om de ikke kom noe steds fra. De virvlet bortover for så å falle til ro nede på bakken. Etter hvert falt de tettere og tettere og la seg som et hvitt teppe over marken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I dag var vi 8 personer som var på jakt. Så muligheten for og få felt et dyr er tilstede. Første drevet skulle Vidar gå med sin elghund. Vi oppdaget ku og kalv som hadde gått inn ved Templet. Jeg fikk tildelt poste ved Klingemyra. Og resten av postmannskapet ble plassert rundt det område der vi skulle jakte. Disse dyrene greide igjen og lure oss og gikk ut i Liavegen og over til Nedmarka og til Odalen.

Etter en kort pause på Aur påbegynte vi neste drevet i Skogerberget. Men en post ble satt langt unna der vi skulle jakte. Nå skal postene i Liavegen benyttes under hvert drev vi skal ha. For all elg har endt her og tatt seg en tur til Odalen. Jeg fikk tildelt posten Øvre Liavegen. Tok ikke lang tid før Odin var på elg, problemer med og få denne til og stå for hunden var det og gikk igjen over til Odalen for så og komme tilbake etter en lang tid, det var nå begynt og mørkne og vi forlot postene, og elgene som Odin var på jakt etter gikk over Klingemyra og ned i Liavegen for så og bli Odølinger.

Greier ikke og vente lengre i morgen må jeg ut for å sjekke mår feller. Blir det noen fangst kommer jeg tilbake med dette i morgen kveld.

 

Villmarks hilsen

Jämthunden: Odin

Øiset Jaktlag: Ole Aksel, Anders, Vidar, Nord Odal store sønn Even, John Olav, Solvår, Knut og Jan Rune  

Én kommentar

dvergpinschere i mitt hjerte

07.11.2016 kl.08:24

Ja det er nok en tålmodighetsprøve..Lykke til!

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

54, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 54 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits