30.10.2016. Elg jakt. Øiset Jaktlag.

Etter flere uker med stang ut for Øiset jaktlag, ser det ut til at Jämthunden Odin har løst gåten på søk og elgjakt og at vi jegere setter oss på de riktige postene. Et gammelt inngrodd system på postrekkene har blitt noe forandret og der får vi elg på skuddhold.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
30.10.2016. Piggokse skutt ved kalmyr - myra av Knut.

 

I dag påbegynte vi drev på Edsberget med spredte poster i terrenget. Solvår fikk posten Mellandstua, Knut fikk tildelt Kalmyrmyra., Anders fikk Nedre Liavegen og jeg satt på øvre posten Liavegen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Knut ville ikke vise seg i dag. Han tenker nok på den 12 taggeren han skjøt i går :-)

 

Jeg hadde akkurat fått satt meg på min post i øvre Liavegen da det smalt fra posten der Knut satt. På vei inn til Kalmyrmyra hørte Knut at to elgokser sto og målte krefter. Han snek seg opp på høydedraget ved Kalmyrmyra og fikk se to store elg okser som hevdet sitt territorium. Etter et raskt overblikk oppdaget Knut plutselig et piggokse 1 1/2 åring som sto rett foran ham. Også i dag ble Knut som fikk felt en elg, ikke så stor som i går, og dette så ut til og være et nederlag. Han ville ikke posere med elgen på bilde. Knut gjorde opp elgen mens vi fortsatt jakten.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
30.10.2016. Knut og piggoksen på ca. 130 kg.

Blir litt mobbing Knut, men du vet det ikke er vondt ment. Dette dyret hadde vi jo på kvoten. Og en riktig genetisk avskytning.

Det tok ikke lang tid før Odin hadde ku og kalv i drev, det gikk i gang los og stålos om hverandre. Retningen var imot posten jeg satt på i øvre Liavegen. Ca. 200 meter foran min post vinklet dyrene nedover og gikk over Edsbergveien og fortsatt inn i Odalen. Der fikk Odin stanset dyrene og holdt dem i sjakk lenge før det på ny kom tilbake til våres terreng. Men da var Odin så langt etter at vi koblet han ved Edsbergveien og tok en pause på Aur.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
30.10.2016. Posten Øvre Liaveien.

 

Før neste drev ble påbegynt fikk vi kjørt ned den elgen som Knut fikk skutt og hent denne opp. Dette var ikke store karen veide 130 kg.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
30.10.2016. Ole Aksel holder på og flå piggoksen.

 

Neste drev skulle vi ta i Skogerberget. Solvår fikk posten gapahuken, Anders satt på ny i Nedre Liavegen, Knut husker jeg ikke hvor satt men han er som Fantomet ånden som går og kan sitte hvor som helst., jeg satt først ved veiposten østre Holen, så flyttet jeg meg ned til ovenfor Klingemyra. Odin hadde ute ku og kalv under dette drevet. Men disse ble borte og vi fant dem ikke igjen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
30.10.2016. Piggoksen til Knut :-)

 

Nå blir det ikke jakt på elg før neste helg. Blir sikkert litt harejakt med Dunkeren Cita. Feller for mår og mink skal gjøres klar til fangst. Revåte er allerede plassert ut og pelsen på reven er perfekt så da kan man begynne og jakte på den. Gjenstår også noe rådyrjakt så jeg får håpe Solvår tar med seg daksen Ida og blir med på rådyrjakt.

 

Så det blir masse av innlegg utover høsten og vinteren.

 

 #elg #elgjakt #jakt #ØisetJaktlag #elghund #jämthund #natur #villmark #høst

 

Facebooksiden "Villmarksbloggen" finner dere her

Youtube kanalen "Villmarksbloggen" finner dere her

Villmarksbloggen på twitter finner dere her

Norwegian Wilderness blog can be found here

 

Villmarks hilsen

Jämthunden: Odin

Øiset Jaktlag: Ole Aksel, Anders, Solvår, Knut og Jan Rune

Én kommentar

dvergpinschere i mitt hjerte

31.10.2016 kl.09:14

Så spennende..aldri hørt om piggokse..men skjønner hvorfor den heter det..:-) Lykke til videre!

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

54, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 54 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits