23.10.2016. Elg jakt

En ny dag med nye muligheter for Øiset Jaktlag. Dette sesongen har det ikke gått riktig vei for jaktlaget. Når vi ankom jaktkoia på Aur lå snøen og det var hvitt rundt oss.

Kanskje ikke mye snø, men det er et tegn på at vinteren er på vei.

 

Første drev tok vi på nedre del av Skogerberget. Jämthunden Odin gikk igjennom hele den nedre delen av Skogerberget uten og finne noe av interesse før han han hadde passert posten der Knut satt ved Oljetønna. Der fikk Odin en elg i drev, noen stålos ble det ikke. Odin hang på elgen ned til Langmyra som ligger på grensen til Odalen. Der rundet jaget og kom tilbake og rett imot posten der Knut satt. Her stanset elgen foran Knut som ikke fikk løsnet noe skudd. Elgen sto sånn til at Knut ikke kunne bedømme hvilket kjønn som sto foran han. Det kunne jo være en elg ku med kalv som ikke viste seg. Elgen tok av sted på ny på vei mot posten der Anders satt ved Øisetsætermyra. Her fikk vi en bekreftelse på hva som Odin hadde foran seg en elg okse "4 tagger". Heller ikke Anders fikk løsnet et forsvarlig skudd og lot elgen passere. Denne elg oksen gikk over hele terrenget våres for til slutt og havne i Krakadalen. Her avsluttet vi drevet og tok en pause og en matbit oppe på jaktkoia på Aur.

Posten Oljetønna. Her fikk Knut besøk av elg i dag uten at han fikk skutt.

 

Etter at vi hadde hatt en pause og fått tilbake varmen i kroppen påbegynte vi andre drevet i Krakadalen. Vi satte Odin på sporet av elgen og håpet den ikke hadde gått langt. Det viste seg at elg oksen var som sunket i jorden. Denne fikk vi ikke i drev igjen. Derimot jobbet Odin flittig og fikk tilslutt ut en elg ku med to kalver. Disse elgene holdt på og løpe ned Ole Aksel som sto øverst i Hagaveien. Disse tre elgene løp ned til nedre posten vi har i Liavegen og hadde retningen til høyspent gata og Edsbergveien. Disse gikk over til Odalen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Posten Øvre Liavegen.

 

Etter endt jakt samles vi i jaktkoia på Aur. Neste helg planlegges og vi gikk igjennom de hendelser vi har opplevd i dag. Men en post er sikkert vi får elg uansett hvor hunden får dem ut, det er posten nedre Liavegen og høyspent gata. All elg går over her og ut av terrenget vi har.

#elg #elgjakt #jakt #ØisetJaktlag #elghund #jämthund #natur #villmark #høst

 

Facebooksiden "Villmarksbloggen" finner dere her

Youtube kanalen "Villmarksbloggen" finner dere her

Villmarksbloggen på twitter finner dere her

Norwegian Wilderness blog can be found here

 

Villmarks hilsen

Jämthunden: Odin

Øiset Jaktlag: Ole Aksel, Anders, Solvår, Knut og Jan Rune 

 

 

Én kommentar

dvergpinschere i mitt hjerte

25.10.2016 kl.10:02

Så spennende...gøy å få sett elgen da ihvertfall..jeg er jo glad dere ikke klarer å få inn et skudd..men sikkert ikke så gøy for dere..fortsatt god jakt!

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

54, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 54 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits