På skogtur for og plukke tyttebær.

Nå som småviltjakten har begynt skulle man hatt med seg gevær i skogen. Geværet lar jeg bli igjen hjemme og tar med meg et par bøtter og plukker tyttebær. Dette er noe alle jegere burde gjøre nå som skogsfugl bestanden er så lav. Min oppfordring til alle jegere spar all brun fugl og helst all skogsfugl. Ellers ødelegger vi for oss selv og de som ønsker og overta etter oss.


Det er masse tyttebær.


Rød og flott tyttebær. Og den er helt gratis.


Tyttebær benytter vi til det meste. Så igjennom året går det med en masse tyttebær her hos oss. Vi benytter ca. 50 kg tyttebær hvert år.


Tyttebær er full av antioksidanter. Total antioksidanter tyttebær mmol/100 gr. er 5,03.  

#natur #tyttebær #bær #jakt #friluftsliv #Vaccinium #vitis-Idaea #lyngfamilien #bærlyng #ericales #mat #tiur #røy #orrhane #orrhøne #skogfugl

 

Villmarks - hilsen

Jan Rune

2 kommentarer

Lillian

16.09.2015 kl.19:18

Ja det er en god ide, å heller ta for seg av det som det er overflod av i naturen! :-) Jeg har vært på soppkurs nylig, og tørker sopp for å ha utover vinteren. Men tyttebær har jeg allerede på frysen. God bærtur.

villmarksbloggen

16.09.2015 kl.19:30

Lillian: Joda, plukker sopp jeg også. Men det tør jeg ikke skrive om det, redd noe skal finne plassene mine. De plassene vil jeg ha for meg selv :-)

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

53, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 53 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits