Elg-jakt. Øiset Jaktlag. Dag 23. "07.12.2013."

Blir kun et kort drev i dag og muligens den siste jaktdagen. Øiset Jaktlag skal holde julebord i jaktkoia på Aur senere på kvelden. Selv om vi har et ungdyr som er et tilleggsdyr på våres kvote tror jeg ikke det vil bli jaktet noe mer etter elg denne sesongen. Men skulle vi gjøre dette vil det bli et innlegg om dette i romjulen. I dag var været topp, blå himmel og sol, - 3 grader og vind fra vest.


Jeg valgte posten ved Klingemyra denne dagen. Forde jeg skal avslutte litt tidligere i dag. Må ordne i stand til julebordet vi skal ha senere i kveld.


Klingemyra. Det var utrolig kaldt denne dagen, synes jeg. Tror det er første gang jeg måtte gå av post forde jeg frøs og hakket tenner :-)

I dag var vi seks mann som jaktet elg. Ole Aksel gikk med hunden Aron, Øystein satt ved Liavegen, Anders G. satt ved hytta på berget, Knut satt ved Stamperudgruppa og Even ved Kørderudgrinda. Ole Aksel startet og gå på spor nede ved Edsbergvegen. Disse dyrene kom ved posten til Øystein, men dette var ikke av de rette dyrene, elg-ku med to kalver. Denne sesongen har vi hatt masse elg-ku og kalver på terrenget. Lover bra for neste år får vi håpe. Etter dette drevet gikk jeg av post og reiste av gårde for og gjøre i stand til fest på Aur. Innlegg om dette kommer om kort tid :-) Etter de andre hadde en kort pause delte jaktlaget seg. Jemthunden Aron og Ole Aksel samt Anders G. og Øystein jaktet på Nedmarka. Gråhunden Hera og Even samt Knut tok et jag ved Øisetfallet. Begge hundene hadde elg i drev, og dere kan ikke tenke hvilken dyr, jo elg-ku med kalv.

Etter dette vil Villmarksbloggen omhandle gluggjakt på rev, fellefangst av mår, isfiske, viltkamera og andre villmarksopplevelser og jeg håper dere ønsker og følge meg videre :-) Skal gjøre et forsøk på og filme gluggejakten på rev. Har laget i stand et par plasser, der det er blitt satt opp lys så muligheten til og filme er tilstede og jakte rev hvert døgn. Disse plassene kan også benyttes av de som måtte ønske å gjøre et forsøk på og jakte rev. Da kan dere kontakte meg på e-mail villmarksbloggen@hotmail.no Dette er et forsøk på og tilby jegere muligheten til rev-jakt på et sted som er tilrettelagt for denne type jakt. Håper flest mulig benytter seg av dette tilbudet, for da vil det bli ordnet i stand flere steder neste år. Jakten er gratis, men vi må ha rapport om hvor mange rev som blir skutt.

Øiset Jaktlag vil med dette takke alle som har fulgt jakten vår og ønsker alle en riktig god jul og ett riktig godt nytt år.

 

#elg #elgjakt #Øisetjaktlag #rev #revjakt #gluggjakt #åtejakt #natur #jakt #elghund #jemthund #gråhund #villmark #villmarksbloggen #mår #fellefangst #viltpleie

 

 

Facebook siden Villmarksbloggen finner dere her.

Facebook page Norwegian wilderness blog can be found here.

https://www.facebook.com/pages/Villmarksbloggen/262662527120880

 

 

 

Villmarks-hilsen

Øiset Jaktlag

Jemthundene Aron og Gråhunden Hera. Ole Aksel, Anders G., Øystein, Even, Knut og Jan Rune. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

51, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 51 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits