Ørretfiske Varaldskogen 2012.

Etter en fantastisk fiskesesong inne på Varaldskogen med masser av opplevelser der både stor og små ørret har dirret i stangtuppen vil jeg prøve å dele med meg av de opplevelsene jeg har hatt her inne. Mine favoritt vann må bli Lystjern og Snustjern. Dette er to helt fantastiske tjern, med masse og stor fisk.


Ørret tatt i Abbor-tjern.

Lystjernet:

Her er det alltid liv i ørreten. Den kan være meget selektiv på matfatet men finner man det den vil ha, er den og napper hele tiden og innimellom sitter den godt på kroken. Vannet er lett å komme seg rundt selv om det i sommer har en del regn. Stabil vannstand igjennom hele sesongen. Ørreten holder som regel til midt ute på tjernet på dagtid, men imot kvelden trekker den inn og er meget bitevillig. Stor ørret er det her også, flere er tatt på rundt kiloen og oppover av meg selv eller dem som har vært med meg. Knott og mygg må man vel regne med er her inne og det kan jeg love at den holdt liv i kroppene våres. Men er fisken i hugget tenker man ikke så mye på dette før etter man har sluttet og fiske. De slukene jeg tok mest fisk på var Aura i messing og Aura i kobber 12 g. og forskjellige typer av panther martin. Ørreten var av flott kvalitet om det var fisk som har gått over noen år eller fisk som var utsatt i vår. Abboren derimot så ut til å ha gått på lavkarbo diett. Ønsker man og overnatte er det muligheter i gapahuken som ligger ved tjernet.


Ørret tatt i Lystjernet 2012.


Snustjern: 

Er som sikkert mange vet et lite tjern og jeg skal love dere det var masse fisk her, både fisk som hadde gått en stund og ny utsatt fisk. Den som har overvintret var ganske tynn og slank og kvaliteten på kjøttet var da dårlig, lett rosa til helt hvit i fargen. Men det var fart i fisken og det nappet hele tiden. Tjernet er lett å traske rundt på den ene siden, men den andre siden var det så bløt myr at man lett kan falle igjennom. Og selvsagt langs denne siden vaket mange store ørreter. Det er vel dette tjernet jeg har truffet få fiskere.


Ørret tatt i Snustjern 2012.


Svarttjernet:

Her startet jeg fiskesesongen, tok meg en kveldstur for å teste ut fiskelykken i slutten av mai måned. Må vel si det var en av de raskeste fisketurene jeg noen gang har gjort. Etter 20 minutter var det tre flotte ørreter som ble halt opp på land. Ingen under 500 g. Så med en bag limet på tre fisker var det bare å sette nesen hjem igjen. Og dette tjernet ble det fisket ganske hardt i og alle som var der fikk flott fisk. Og fisk var det til alle som gjorde et forsøk. Men utover sommeren ble det håpløst å fiske her på grunn av vann vekster som man satt fast i hele tiden. Her har man jo overnattings muligheter i Svarttjernskoia.


Ørret tatt i Svarttjernet 2012.


Kongotunen, Larbekken og Kavalainen:

Kongotunen fikk jeg den største fisken jeg fikk opp på land, ørreten var ikke så lett å få, men man hadde jo spenningen hele tiden. For man så ørret oppe hele tiden over hele tjernet. Larbekken her sto bekkørreten i kø for å nappe på små spinnere og mark. Kavalainen her så det ut til å være kun stam ørret, her var jeg ikke borti ørret som var satt ut på våren. Men ørret er det her, enkelte ganger masse. Men sjelden at den er over 300 g.


Ørret tatt i Kongotunen 2012.


Ørret tatt i Larbekken / Kavalainen 2012.


Abbortjern:

Ja hva skal man si om dette tjernet. Dette er vel det tjernet jeg har fått lite med fisk. Men har snakket med en god del som har fisket her og de har fått en god del fisk. Kanskje bare jeg har brukt galt utstyr. Men dette tjernet blir mest besøkt og de fleste fisker her. De ørretene jeg har sett andre har tatt er meget store og av flott kvalitet. Grei plass og overnatte om man ønsker dette, i gapahuken eller om man har med seg telt eller lavvo.


Ørret tatt i Abbortjernet 2012


Holmtjern:

Dette tjernet har jeg fisket lite i, men fisk har det blitt. Stort tjern som man lett kan gå rundt. Ørreten er av meget god kvalitet og det er en masse vak hele tiden. Spenningen er jo da til stede hele tiden. Abboren kan også ha en grei størrelse i dette tjernet. Her har man overnattingsmuligheter i holmtjernskoia og gapahuken som ligger rett ovenfor øya.


Ørret tatt i Holmtjernet 2012.


Kvakkolampi: 

Det eneste jeg kan si her er at dette kan man trygt kalle de dødes tjern. Her var elendig ingen vak å se heller ikke noen abbor som var oppe i vannskorpen og jaget småfisk. Her fisket jeg med både sluk, spinnere og mark uten å kjenne noen fisk.

Bjørntjern:

Masse fisk som er oppe og vaker, men teknikken er ikke helt inne da det kommer til fluestanga. Men har sett og snakket med en del som fisker her og dem tar og har på fisk hele tiden. Så dette tjernet skal jeg komme tilbake til da fluefiske sitter litt bedre enn hva den gjør nå.

 

Jeg må innrømme jeg gleder meg til en ny sesong på jakt etter ørret i små og store tjern på Varaldskogen.

Er det noen andre grunneierlag og foreninger som ønsker og få omtale om sine vann her på Villmarksbloggen. Ta kontakt på villmarksbloggen@hotmail.no

 

Fiskeutstyret får man kjøpt hos.


http://www.vapensport.no/index.do


 

Facebooksiden "Villmarksbloggen" finner dere her. http://www.facebook.com/pages/Villmarksbloggen/262662527120880

Youtube kanalen "Villmarksbloggen" finner dere her.  http://www.youtube.com/user/JRVillmark

Følg også siden til Villmarksbloggen her.  http://norwegianwildernessblog.wordpress.com/

 

 

 

Villmarks hilsen

Jan Rune

 

 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

50, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 50 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet til Kongsvinger JFF og medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits