Øiset Jaktlag Dag 14 "09.11.2012."

Øiset Jaktlag var kun et to manns lag i dag. Denne dagen skulle gå til smyg-jakt på elg. En spennende og krevende jaktform. Når man holder på med smyg-jakt må man hele tiden passe på vindretningen og bevege seg meget stille. Temperaturen i dag var -4 grader og klarvær, vindretningen var fra sør. Det hadde også falt litt snø i natt, sporsnø er ikke å forakte.


Som fortalt i foregående innlegg hadde gaupa hvert oppe ved jakt-koia på Aur.


Knut og jeg startet med å sjekke alle skogsbilveier om det var noen elg som har passert og satt sine spor i snøen. Kun ett sted hadde elgen passert, og det var et ungdyr. Ellers var det dårlig med spor av elg langs veiene. Men masse spor etter rev, litt rådyr, noen få mår-spor og gaupe.

Etter en kort pause rundt kl. 11.00 bestemte vi oss for at jeg skulle være elghund i dag og gå etter elgen som vi hadde funnet spor etter. Knut satte seg på post nede på Mellands-gruppa. Det tok ikke lang tid før jeg hørte elgen tok av, og jeg skimtet ryggen på den. Kviga gikk ikke langt føre meg og gjorde noen runder rundt Gørråa før den satte kursen i mot Hesteholtet og tynninga. Da kom Stig Ole inn på radioen og fortalte han hadde kommet til Aur. I all hast ble Stig Ole sendt til Tynninga ved Hesteholdtet. Jeg hadde da stanset med og gå etter elgen og ventet til han skulle komme seg på post. Da Stig Ole hadde kommet frem til posten begynte jeg igjen og gå etter elgen. Tok ikke lang tid før jeg kom der kviga hadde ligget. Ga igjen beskjed over radioen at kviga var på beina igjen og hadde rettningen mot tynninga ved Hesteholtet. Noen sekunder senere drønnet et smell rett nedenfor meg. Jeg stanser opp og venter på beskjed fra Stig Ole. Kvige er skutt sier Stig Ole! Det tok kun 10 minutter fra Stig Ole kom på post til han fikk skutt elgen. 


09.11.2012. Stig Ole med kviga han fikk skutt i dag. 


09.11.2012. Knut og Stig Ole i ferd med og gjøre opp dyret.

Vi hadde en flott dag i skogen, elgen sto i småskogen og trykket. I det området jeg gikk etter kviga kom jeg over flere spor av elg. Og det var flere spor etter ungdyr i dette området. Så i morgen får man håpe at det siste dyret kommer på en av postene. Når elgjakten er over starter rådyrjakten for min del. 

Øiset Jaktlag bsto av følgene jegere.

Knut, Stig Ole og Jan Runehttp://pinewood.no/
 


http://www.vapensport.no/index.do

Villmarks hilsen

Øiset Jaktlag og Jan Rune 


4 kommentarer

skraalane

10.11.2012 kl.11:28

Fin blogg, spennende bilder:)

villmarksbloggen

10.11.2012 kl.16:47

skraalane: Tusen takk.

stig ole åsen

10.11.2012 kl.18:08

Trenger ikke elg hund når mann har jan rune

villmarksbloggen

10.11.2012 kl.20:04

stig ole åsen: Hei Stig Ole. Selv om jeg fikk et lite tap :-) hehe! Men man skal ikke glemme dyktige postmannskap som forflytter seg raskt mellom postene.

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

50, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 50 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet til Kongsvinger JFF og medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits