Mår fangst 02.11.2012.

Er blitt hengende litt etter med innleggene nå. Men de vil bli publisert så fort jeg er ferdig med dem. Har også deadline på manus hos medlemsbladene jeg skriver for, så da får jeg ta blogg innleggene innimellom.


02.11.2012. Syningfella gjort klar for fangst.


02.11.2012. Syningfella er godt tildekket av granbar. 

Felle-fangsten av mår er jo kommet i gang og jeg har satt ut en del feller og flere skal ut. Fikk i dag 48 Belisle 120SX og det luktestoffet jeg benytter mest Hawbaker`s marten lure.   


02.11.2012. 48 stk. Belisle 120SX har annkommet og skal nå kokes fri for fett, olje og smuss. For så og dyes inn og settes ut i de felle-husene jeg allerede satt ut med åte.


http://www.jaktfall.no/


02.11.2012. Hawbaker`s marten lure har samme effekten som Sable Oil på og lokke inn måren. 


http://www.jaktfall.no/


02.11.2012. Alle mine Belisle 120SX feller skal settes i denne typen av felle-hus. 

Blir spennede og se hvilken type feller som har de beste resultatene under fangsten da jeg dette året har flere typer. 

For og kunne bevare Belisle fellene på best mulig måte, koker jeg opp vann og tømmer på kausik soda. Dette fjerner alt av rust og smuss. Da dette er gjort legger jeg fellene med en gang i rent kokende vann en liten stund. For så og avslutte med og legge fellene en stund i kokende vann som har tilsatt dye. Så henger jeg fellene opp til tørk, se til at de ikke henger sammen og ligger helt innpå hverandre. Man må også huske på og holde på med dette ute og ikke inne. Ikke stå rett over da man heller kausik soda i kokende vann, dette kan medføre en ubehagelig opplevelse. Husk kausik soda er etsende og gassen er farlig og dette kan sprute litt. Bruk briller og værneutstyr!

 

Villmarks hilsen

Jan Rune


 

 

2 kommentarer

Eva-Lena N. Buhaug

07.11.2012 kl.11:52

Kan ikke du skrive innlegg om de forskjellige typene og hvordan de virker, og hvorfor du velger å bruke akkurat disse? :)

Jeg kjenner jeg har fordommer mot sånne feller, fordi man ikke er der og sikrer at dyret dør umiddelbart og ikke lider lenge. Men jeg har heller ikke noen kunnskap i det hele tatt, så det er jo bare antakelser (og visshet om at musefeller ikke en gang tar livet av alle musene med en gang). Og fordommene mine blir kanskje borte med mer kunnskap! :-) Jeg har jo fått inntrykk av at du tenker på humane avlivningsmetoder.

villmarksbloggen

07.11.2012 kl.15:40

Eva: Hei Eva. Ja det skal jeg forklare i et innlegg om kort tid. Og da det kommer til musefeller er ikke disse humane, dem slår i hytt og pine så her lever musen en stund før den dør- Dette er tragisk. Men de nye typene av musefeller er human og effektiv. Litt morsomt at du spurte om dette synes jeg :-) Din holdning om og spørre før man dømmer står det stor respekt av. Og du vil få et helt ærlig innlegg om hvordan de forskjellige typene fungerer og hvorfor jeg har valgt de jeg bruker. Og for meg og mange andre som holder på med feller bestreber seg på human og rask avliving.

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

51, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 50 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits