Mår fangst 01.11.2012. "Syning-fella"

Da var dagen kommet for og kunne starte felle-fangst av mår. Alle mine feller er nå spent opp og gjort klar for fangst, var litt av et arbeid med tanke på det antall feller som står ute. Flere av settene hadde måren vært og forsynt seg av åte.  


01.11.2012. Tenkte og vise litt av mine hemligheter :-) åte i Syningfella. Jeg deler en fiken og presser den inn i nettingen på utløseren, honning lar jeg renne ned på baksiden av nettingen og har masse honning rett innenfor åpningen. Og selvsagt har jeg slakteavfall av elg bak gitteret til utløseren. Nå i begynnelsen bruker jeg luktestoffet Carman`s Pro`s Choice denne er beregnet egentlig for rev, men viste seg i fjor hadde en stor effekt på mår. Dette luktestoffet skal jeg bruke de første 14 dager for og se om effeten er den samme som i fjor. Etter dette skal jeg bruke Canadian Sable Oil og Pete Rickards marten lure og Hawbakers marten lure. De sistnevte er bankers og bruke og har en utrolig effekt på mår.


01.11.2012. Syningfella klar for fangst. I bakrgunnen renner en bekk og det er sammenhengende gammel skog hele veien.


01.11.2012. Syningfella dekket til med granbar. Har prøvet mange ganger og sette denne felletypen rett på gran eller furu stammen uten og fanget noen mår. Men denne måten pole-runner har fungert meget bra.

Hadde dårlig vær i dag 0 grader og regn hele dagen.

 

Villmarks hilsen

Jan Rune 

   

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

51, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 50 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits