Felle for rev. "Åsum-fella"

 

Åsum fella for rev.

Denne type rev felle fanget utrolig bra. Men i dag er det ikke lov og bruke netting i feller man skal fange rev. Og dette er for så vidt bra. Grunnen er at rev som ble fanget gjorde et forsøk og grave eller bite seg ut. Navnet Åsum fella for rev var det jeg som satte på denne fellen. Denne typen ble benyttet av min bestefar og han hadde ingen navn på den. Åsum var det stedet min bestefar kom fra.


Dette var den type felle "Åsum-fella" jeg startet med en gang på 70 tallet. Mange rev gikk inn i denne typen. Og enkel og rask og lage. 


Målene til denne type felle.


Her legger luken seg ned innvendig i fellen og blir låst av nederst.


Utløser mekanismen var enkel. Men kunne lett fryse. Nr. 1. Holder luken oppe. Nr. 2. Festes åte.

Villmarkshilsen

Jan Rune 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

51, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 50 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits