Vippefelle for røyskatt og mink.

 

Dette er en godkjent felle til fangst av røyskatt og mink. Denne kan man lett lage selv og denne typen fanger utrolig bra. Men man må huske det krever at man ser etter fellen både morgen og kveld da denne fanger viltet levende. 


Vippefelle for røyskatt og mink.


Her ser dere målene for røyskatt.


Vippefelle for røyskatt.


Så sager jeg et spor der plexiglasset skal ned.


Spikere eller skru fellen sammen.


Spikere eller skru fellen sammen.


Plexiglasset sette på plass i sporet.


Metallplate med hull, sånn at luft kommer inn. Denne ligger over plexigalsset og låser plexiglasset på plass.


Vippeplaten.


Vippefelle for røyskatt og mink. Men bruk målene som vist i bilde nedenfor til mink.


Vippefelle for mink. Disse målene som vist gir best resultat. Jeg vil ikke anbefale netting i fronten av fellen. Minken kan fort skade seg ved at den biter i nettingen. Derfor bruker jeg plexiglass i fronten og en metallplate på toppen som det er blitt borret små hull i, sånn at luft kommer inn. (se figuren ovenfor)


Plassering av mink feller. Da må vite at minken er et dyr som er høyt og lavt, her og der på kort tid og skal undersøke alle hull. Altså en livelig krabat. Det beste resultatet får man om man setter ut en del feller i det området minken ferdes. Og jeg kan da garantere det blir fangst.

 

Villmarkshilsen

Jan Rune 

8 kommentarer

Joakim

17.09.2012 kl.08:16

Virker som en artig ting å sette opp i fjæra her på vestlandet. Er det lovelig å bruke hele året på minken, eller er det kun jakt med våpen som er lovlig året rundt?

villmarksbloggen

17.09.2012 kl.12:45

Joakim: Hei Joakim. Minken er en uønsket art her i Norge. Så denne kan du sette opp og bruke hele året. Men i den perioden minken har unger og frem til ungene klarer seg selv synes jeg personlig man bør unngå og fange dem. Da det er sagt så gjør minken stor skade i våres fauna. Så sett ut masse mink feller :-) Da man skal bruke feller må man ha avlagt jegerprøven eller ha en som har gjort dette med seg. Lykke til.
JR

Joakim

17.09.2012 kl.15:54

Ja men da spørs det om ikke jeg skal lage meg en kåpe av minkpels etterhvert, for det er utrolig masse av dem her :)

villmarksbloggen

17.09.2012 kl.17:13

Joakim: Hei Joakim. Har dere masse mink, må du sette igang. Minken gjør som sagt stor skade i våres fauna. Den ultimate predator i mine øyne.
JR

Tor Erik

09.01.2013 kl.18:19

Hei! Tenkte å bygge nån likense feller, og har nån spm. har du nå dimensjona på vippepinnen i forhold til bredde på fellen? Hvordan avliver du den når du ikke kan skyte den gjennom plexiglasset?

villmarksbloggen

09.01.2013 kl.18:30

Tor Erik: Hei Tor Erik. Har egentlig ventet på dette spørsmålet. Jeg ordner fronten der plexiglasset sitter sånn at dette kan trekkes opp, setter da en slagfelle foran i en kasse og mink og røyskatt blir raskt avlivet. Vippepinnen ? tenker du da på det som sitter midt på trampeplata?

Fredrik

17.07.2013 kl.00:55

Hei

Skal smekke sammen et par av disse nå. Du har glemt å sette på mål på lengden på bunnplanken.. Er mulig å finne ut på et vis, men om du har tallet i hodet, så er det enklere for meg ;)

Jeg tror jeg vil lage enden med kraftig gitter, slik at jeg kan avlive med skyting med salong. Dette jeg gjør i mine gitterfeller nå..

villmarksbloggen

22.07.2013 kl.15:06

Fredrik: Står i dette innlegget. Lykke til!
http://villmarksbloggen.blogg.no/1347767939_vippefelle_for_ryskat.html

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

51, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 51 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits