Ørret - fiske i Ram - Tjerna. 25.06.2012.

Etter en vellykket fiske sesong i Ram - tjerna sist sommer satte jeg meg i bilen og reiste en tur hit for å teste om det var like bra. Man kan faktisk begynne å lure på hva som har skjedd her. Å løse fiskekort denne kvelden var bortkastet. Man snakker om "de dødes tjern" og det må man vel si var det rette navnet. Normalt kan man se en ørret som er opp og tar en flue eller kjenner et lite napp. Men neida de timene jeg var her var det kun knotten som beit. Og den var plagsom!

Bilder fra 25.06.2011.


Ram - Tjerna ligger langs rv 200 nede ved Masterud. Dette er en idyllisk plass hvis ikke mygg og knott er tilstede.


Den innerste delen av Ram - tjerna, her er det myr rundt hele tjernet og kan være vanskelig å gå rundt. Her er det kun enkelte plasser man kommer til og får fisket. Her er det både ørret og abbor. Bekken som renner mellom tjernene er det masse bekkørret, av den lille typen som er utrolig morsom og fiske.


Ram - Tjerna 25.06.2011 Da fikk jeg masse fisk her, ikke av den helt store men flott stekefisk.


Ram - tjerna 25.06.2012 Noen av ørretene var av litt annen størrelse.

Bilder fra 25.06.2012.


Ram - Tjerna ligger like idyllisk som i fjor. Men i år var det ingen fisk å se. Ingen ørret som var oppe og vaket eller nappet på kroken.


Kan Ram - tjerna blitt rammet av sur nedbør av ymse årsaker eller er det blitt fisket så hardt her at ørret bestanden nesten er blitt utryddet. Var langs bekken som ligger mellom tjernene ingen bekkørret å se, heller ikke noen som nappet på marken.


Det eneste som jeg klarte å lure på marken var en liten abbor. Og da mener jeg liten.


Ram - Tjerna ved båtplassen, her ser det ut til at en moteblogger har hoppet ut av bikinien sin. Og med den bestanden av mygg og knott som er her nede ved vannet forstår jeg ikke hvordan dette kan være mulig. Denne personen tror jeg er blitt spist opp av knott og blitt blodfattig på grunn av mygg. Muligens at Ram - Tjerna er blitt rammet av sur nedbør :)

 

Villmarkshilsen

Jan Rune 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

49, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 49 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet til Kongsvinger JFF og medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits