Ørret fiske i Fjellsjøen på Finnskogen. 21.06.2012.

Ørret fiske med markdrag er en spennede fiskemåte, ørreten kan følge etter og smånappe lenge  før den omsider hugger til og sitter på kroken. Idar og jeg hadde en meget spennede dag og kveld på Fjellsjøen. Ørreten var virkelig i toppform og det ble masse fisk. Problemet man har når man fisker med markdrag er at fisken sluker som oftes kroken. Og dette gjør igjen at man ikke får satt ut den fisken man ikke skal ha.


Fjellsjøen.

Vi har ikke telling på hvor mange fisk vi satte tilbake i Fjellsjøen. Heller ikke hvor mange som satt på en stund for så og klare og komme seg løs. Det var en helt utrolig fiskedag som man trygt kan gi terningkast 6. I dag skulle vi teste ut forskjellige markdrag opp mot hverandre.


Fjellsjøen: Dette er en av de beste plassene man kan fiske på Fjellsjøen.


ABU Konvoj: Etter dagens fiske vil jeg gi denne terningkast 4.

I dag brukte vi ABU Komvoj, Fjellvann Spesial og Trollmann original. Idar hadde kjøpt seg nye markdrag av typen ABU konvoj. Disse vil jeg advare folk imot å kjøpe. Den nye typen spinner ikke riktig og merkene som sitter på skjeene faller av ved berøring av vann. Det ser ut som man skal holde kostnadene nede ved å produsere billigere type. Dette er meget synd for dette markdraget er vel av de beste som finnes på markede. Glad jeg har noen igjen av den gamle typen.


Fjellvann Spesial var det markdraget som fungerte best denne dagen. Tok mange flotte ørret på dette markdraget. En god del ørret ble satt ut igjen. Etter dagens fiske vil jeg gi denne terningkast 6. Men skal innrømme en ting, jeg byttet ut den blanke styreskjea med en rød. (Røde styreskjeer kan man få kjøpt hos Fisketid.no) 


Trollmann Original kom som nr 2. Mange hugg uten at ørreten satte seg fast på kroken. Men alikevel et meget bra markdrag. Etter dagens fiske vil jeg gi denne terningkast 4. Byttet også her den blanke styreskjea med en rød. (Røde styreskjeer kan man få kjøpt hos Fisketid.no)


Kristiansen Spesial Multicolor. I dag fungerte dette markdraget ikke så bra, lite med hugg. Etter dagens fiske vil jeg gi denne terningkast 2.


Idar fisket nesten hele dagen med Abu Konvoj og litt med Trollmann Original.


Ørret tatt på Fjellvann Spesial.


Idar med en ørret tatt på ABU Konvoj.


Som dere ser er ørreten av god kvalitet her i Fjellsjøen.


Ørret tatt på Fjellvann Spesial.


Idar med en ørret tatt på Trollmann Original.


Satt en ensom fugl på en stubbe da vi reiste fra Fjellsjøen. Og jammen fikk jeg tatt bilde av den.

Så kommer dagens reklame: Alle markdrag kan man kjøpe hos Fisketid.no


http://www.fisketid.no/

 

Idar og jeg hadde en flott dag / kveld på Fjellsjøen. Det var virkelig liv i ørreten, og den ene ørret som vi fikk hadde masse stokkmaur i magen og var så full at det kom ut av munnen på den. Så ut til den skulle være mett men markdraget trigget nok fisken til og hugge på kroken.

 

Villmarkshilsen

Idar og Jan Rune
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

49, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 49 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet til Kongsvinger JFF og medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits