Ørret fiske i Abbortjern på Varaldskogen. 19.06.2012.

Christian og jeg tok oss en sen kveldstur til Abbortjern. Var en tur nede ved Kongotunen, Larbekken og Kavalainen før vi startet fisket i Abbortjern. Ørreten vaket masse i Kongotunen og den var helt uinteressert i sluk og spinnere. Her var det flue som gjaldt. Men dette utstyret hadde vi ikke tatt med denne kvelden. Larbekken gikk stor, her var det masse vann. Sikkert på grunn av det kraftige regnværet som har vært de siste dagene. Men dette satte ikke noe hinder for bekkørreten som jevnlig var oppe og snappet en flue eller et annet innsekt som kom nedover bekken. Kavalainen lå stille og helt blank, ikke en liten krusning var å se på vannflaten. Heller ikke noen ørret som var oppe og vaket. Så denne kvelden kan man kalle Kavalainen "de dødes tjern" så stille var det her.
 

Abbortern.
I Abbortjern var det en del liv i ørreten, den vaket over hele tjernet. Fra midt på tjernet og helt inntil myrkanten, til og med i en vannpytt som ligger litt innpå myra hoppet ørreten. Så her er det vann under myra sånn at ørreten kan gå under.

Kveldsetmming ved Abbortjern.
I kveld brukte Christian og jeg båt og rodde rundt tjernet. Var ikke helt det store selv om Christian fikk nesten en ørret "se videoklippet :)" Kan ikke forstå at man kan slippe en så flott ørret ut igjen, etter å hatt den i båten. Men dette er jo Christian på sitt beste. Må prøve å få noen til å sponse han en håv Hehe! Etter en stund fant vi ut at ørreten sto helt inne ved land. Så vi lå og kastet inn mot land og vips begynte ørret å bite på sluk. Så Christian og jeg fikk hver vår ørret på 500 g før vi avsluttet kvelden.


Endelig smiler Christian. Han klarte omsider å få en ørret opp i båten.


Kroken sitter godt.


Denne ørret hadde ikke falt av kroken.


Man kan lure på om Christian er en farlig mann. Masse blod på hendene.


Fikk en ørret jeg også. Vekt: 500 gr. Lengde: 37 cm. 
  

video:varaldskogen abbortjern 2012 008

En god grunn til og ha med seg håv på fisketur. Denne videosnutten kan man vel se på som litt mobbing! Storfiskeren Christian tabber seg ut til stor glede for oss andre. Beklager Christian måtte bare legge denne ut!

Flott kveld på Varaldskogen. Mygg og knott var helt forferdelig, så man kan trygt si man kjente det var liv i kroppen.

 

Villmarkshilsen

Christian og Jan Rune

Én kommentar

20.06.2012 kl.19:16

alt som vanlig på denne turen:) bra og underholdene bloggside!!

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

49, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 49 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Jeg skriver om friluftsliv i medlemsbladet til Kongsvinger JFF og medlemsbladet Bobra til Kobbl. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits