Med telt og fiskestang på Finnskogen. Dag 3.

01.06. - 03.06.2012.

Dag 3. "Kongotunen, Larbekken, Kavalainen og Abbortjern".

Etter en vindfull natt var vi gang tidlig på morgenen. Fikk i oss litt frokost og gikk ned til Kongotuen. Vinden har nå løyet litt, men det er fremdeles kaldt.


Kongotunen.


Kongotunen. Et lite tjern med masse fisk. I dag var ikke ørreten bitevillig, ørreten var kun og lugget på sluket.


Larbekken. Larbekken har sitt utløp fra Kiniainen som ligger i Sverige. Denne renner via Kongotunen og Kavalainen som ligger på Varaldskogen. Det er masse bekkørret i Larbekken. Men denne er ikke enkel og få, dette skyldes at det er myr langs bekken og ørreten er veldig vàr.


Larbekkens utløp i Kavalainen. Her fikk jeg en ørret på første kast.


Larbekken fortsetter ut av Kavalainen og ned til Larbekktjernet. Larbekktjernet har fiskesorter: Abbor, ørret og ørekyte. Det er mye bløt myr rundt tjernet, og det blir derfor fisket lite her. Her har det vært ørekyte fra gammelt av, og bestanden har tatt seg opp på grunn av kalking. Tror man virkelig kan få seg en overraskelse i Larbekktjernet. Det blir nesten ikke fisket her og noen av vakende er kjempestore. Her tror jeg det går stor ørret.


Kavalainen.


Kavalainen.


Ørret tatt i Kavalainen. Vekt: 250 gr. Lengde: 29 cm. Tatt på Aura "messing" 12 gr.


Abbortjern.


Abbortjern.
Vi avsluttet denne helgen ved å gå rundt Abbortjern, men her var det ikke noen fart i ørreten. Som dere ser ut av bilde er myra rundt Abbortjern helt grei å gå på. Men enkelte steder må man passe seg.

Vi hadde en flott helg på Varaldskogen selv om værgudene ikke var med oss. Dårlig vær har også sin sjarm. Det blir flere helger innpå Varaldskogen etter hvert igjennom sommeren.

Har fått inn et par rapporter med bilder fra Herulf, Thomas og Robert som er fra Tønsberg som har vært i Abbortjern og Marko Milosevic som er fra Oslo. Han har vært i Bjørntjern og fisket med flue. Disse innlegget kommer om kort tid som gjesteinnlegg. Og er det noen der ute som ønsker å ha et gjesteinnlegg send dette på min mail, gjerne med bilder så legges dette ut. Har man gode fiskevann man vil dele med seg. Setter leserne og jeg pris på dette.

 

Villmarkshilsen

Ove, Rita, og Jan Rune

Samt hunden Tjappo.


3 kommentarer

flaggermusvinger

07.06.2012 kl.22:31

Fine bilder! Lurer på en ting; blir ørreten spesielt var pga at det er myr langs kanten..? Og hvorfor det, tro? Bare litt nysgjerrig her...

villmarksbloggen

08.06.2012 kl.00:21

flaggermusvinger: Hei. Grunnen til at ørreten blir mere var ved de stedene det er myr er da man tråkker på myra gir dette sterke bevegelser ut i vannet, sånn som små tsunamier :) ikke enkelt å forklare Huh. Men håper jeg klarte å forklare dette.

flaggermusvinger

08.06.2012 kl.12:20

Å, da skjønner jeg! :) Takk for oppklaringen.

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

49, Kongsvinger

Mitt Navn er Jan Rune, jeg er 49 år gammel og bor i Kongsvinger i Hedmark. Jeg driver aktivt med jakt, fiske og fellefangst noe som jeg blogger om her. Har du noen spørsmål ang dette er det bare å sende en mail til JRH_Trapper@hotmail.com Eller kommentere mine innlegg. Det er ikke lov å kopiere mine bilder eller kopiere innleggene mine. Copyright.

Kategorier

Arkiv

hits