Tiur og orrfugl - jakt 14.09.2011.

Tok meg en kveldstur til skogen for å se om jeg skulle få skutt noen fugl. En times vandring i kjent terreng der jeg vet fra tidligere sesonger at storfugl oppholder seg var planen. Da jeg parkerte bilen og gikk ut ved Gammel Seterberget, hørte jeg at det var storfugl som satt i ei gammel osp, disse satt og spiste ospeblad. Og dem som har opplevet dette, vet hvordan det låter. Kan kanskje sammeligne lyden med høner som sitter å bruser seg på nattekvisten, men med en sterkere lyd. Spenningen steg med en gang., spørsmålet var nå hvordan jeg skulle nærme meg ospen uten å bli oppdaget. Fikk ut geværet og lukket døren på bilen rolig. Det er to stier inn mot ospen og jeg valgte den som har gitt meg best resultat under tidligere sesonger.


Selvsagt kom jeg inn på storfugl på feil side, den slapp seg ut bak buskestammen og gled av sted. Det er bare vingene som synes på hver side av ospè stammen. Tar noen skritt lengre frem og jammen lettet en tiur til, uten at jeg fikk rent skudd hold. Men selv om det ikke ble noen tiur denne gangen var det en flott opplevelse. På resten av runden som tar rundt en time fikk jeg se to tiur, tre røy og en orrhane. Så jeg fikk se masse skogfugl på denne runden. I dette området sist vinter fanget jeg noen mår og jeg tror dette har gitt reslultat. Sist høst var det ingen fugl i dette området. Så her skal det settes ut mår feller denne vinteren også.   

Villmarkshilsen fra.

Jan Rune
 

8 kommentarer

jaktognaturfoto

15.sep.2011 kl.19:51

Tøft :D

Håper du får noe videre ut over sesongen :D

Er det du som har tatt det bilde? :D

Mvh Thomas Brusnes

villmarksbloggen

15.sep.2011 kl.20:40

jaktognaturfoto: Hei Thomas. ja det blir nok mer fugl i løpet av høsten. Tror jeg da! Nei, det er ikke jeg som har tatt dette bilde. Det har jeg lånt.

jaktognaturfoto

15.sep.2011 kl.20:49

Ok, hadde ikke blitt overasket vis du hadde tatt det. Du har kjempe fine bilder her! :D

Mvh Thomas Brusnes.

villmarksbloggen

15.sep.2011 kl.20:59

jaktognaturfoto: Tusen takk hyggelig å høre. Men de fleste bildene som er på bloggen er tatt av meg, tror det kun er fire bilder jeg har lånt.

Silje marie

16.sep.2011 kl.09:53

Fin Blogg! :-)

STEM PÅ KRISTOFFER SOM DET NYE LEVERPOSTEI BARNET 2011 :-)

DET ER MULIG Å STEMME HVER DAG! :-D

LINK: http://www.seher.no/874959/artikkel/#/bidrag/d/3148288/

villmarksbloggen

16.sep.2011 kl.15:37

Silje marie: Hei Silje. Tusen takk!

Kevin E

17.sep.2011 kl.09:59

Hei

Det blir nok helt sikkert fugl på deg i løpet av sesongen.

Var selv på jakt Galterud / Sander forrige helg med broren min,

ingen fangst, men fugl var det i skogen .......blir garantert noen flere turer utover høsten....

villmarksbloggen

17.sep.2011 kl.11:55

Kevin E: Hei Kevin. Det er en del fugl i skogen, så det blir garantert en tiur eller to før jakta er over.

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

49, Kongsvinger

Mitt Navn er Jan Rune, jeg er 49 år gammel og bor i Kongsvinger i Hedmark. Jeg driver aktivt med jakt, fiske og fellefangst noe som jeg blogger om her. Har du noen spørsmål ang dette er det bare å sende en mail til JRH_Trapper@hotmail.com Eller kommentere mine innlegg. Det er ikke lov å kopiere mine bilder eller kopiere innleggene mine. Copyright.

Kategorier

Arkiv

hits