Ørret og røye - fiske i Bjørsjøen, Stor Elvdal. 28.08.2011.

Da var siste dagen kommet her på Bjørsjøen. Litt trist, men vi har hatt en flott weekend med masse opplevelser. Og det er ikke lenge før vi kommer tilbake. Da er det røye - fiske som står for døren. Vi vil rette en stor takk til Stor Elvdal Kommuneskoger som har gjort det mulig for oss som liker jakt, fiske og friluftsliv å ha et sted vi kan reise til og utøve våre fritidsinteresser. For å ikke glemme meget gode overnattningsmuligheter.


Ørret tatt i Bjørsjøen.


Bøtten fylller seg fort opp med ørret.


Siste garnet for denne gang skulle taes opp. I går var det dette stedet vi fikk mest ørret. Men i dag fikk vi bare tre stykker, men disse var mye større. Bjørsjøkoia ligger rett ovenfor.


Selvsagt fisket vi også med stang. Resultatet ble dårlig, prøvet rapala, spinner, sluk og markedrag uten det store resultatet.


Henrik med en ørret tatt på lill auren, farge rød.


Alle fisk legges ut for måling og veiing.


Største fisk i dag veide 450 gr.


Da begynner arbeidet med å rense fisk, men dette må jo også gjøres. Ser ut til at bloggeren har fått seg en ny caps, og det er til og med reklame på den :)


Litt av den fisken vi fikk i dag.


Her har jeg lagt en snusboksen mellom fisken så dere kan se størrelsen. Snusboksen har en diameter på 7 cm.


Ørreten øverst veide 450 gr. Og har fett - finne. Så dette er stam fisk.


Ørreten i Bjørsjøen har en veldig flott rød farge i kjøttet.


All rogn taes vare på. Dette bruker jeg om vinteren da jeg pilker røye, dette er meget effektivt, Har dette i pilkehullet før jeg begynner å fiske. Dette er mye bedre enn ostemassen "kasin" og for å ikke glemme mindre farlig for fisken, Masse fisk forspiser seg på ostemasse. Etter min oppfattning bør ostemasse forbys.


Bjørsjøåa, her er det også masse med fisk. Dette stedet bør også prøves.


Bjørsjøkoia.


Bjørsjøen.


Bjørsjøkoia vaskes ren før vi drar fra stedet.


Da er koia ren til de neste som kommer for å leie stedet. Alltid hyggelig å komme til et sted som er rent.

Nå ble det masse reklame for Stor Elvdal Kommuneskoger, men dette er berettiget da man er fornøyd. Vil gi dette stedet terningkast 6.

Tusen takk for ett flott opphold og vi kommer tilbake. Neste gang turen går til Bjørsjøen er det røye - fiske som står for tur. Røye er etter min oppfattning den beste fisken å spise.

Villmarkshilsen fra.

Henrik og Jan Rune


  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

49, Kongsvinger

Mitt Navn er Jan Rune, jeg er 49 år gammel og bor i Kongsvinger i Hedmark. Jeg driver aktivt med jakt, fiske og fellefangst noe som jeg blogger om her. Har du noen spørsmål ang dette er det bare å sende en mail til JRH_Trapper@hotmail.com Eller kommentere mine innlegg. Det er ikke lov å kopiere mine bilder eller kopiere innleggene mine. Copyright.

Kategorier

Arkiv

hits