Ørret og røye - fiske i Bjørsjøen, Stor Elvdal. 27.08.2011.

Spenningen var høy da vi satte oss i båten for å ta opp garnene vi hadde lagt ut kvelden før. I dag var det tåke og overskyet vær. Men regnet holdt seg unna, utover dagen kom solen igjennom tåke og skylaget.


Tunet på Bjørsjøen. Koiene man kan leie av Stor Elvdal Kommuneskoger. Det er alt fra 4 - 6 sengeplasser i de koiene dem har. Skulle man få lyst på å fiske i Bjørsjøen tar man kontakt med Haakon Akre på telefon 62464600. Så kommer dagens reklame. Eller gå inn på deres hjemmeside: http://kommuneskog.net/ 


Bjørsjøen.


Første garnet av i alt 5 stk tatt opp, dette lover bra. Her veide den største 400 gr. Fett - finnen var ikke klippet bort, så dette er stamfisk.


Henrik holder her på med en liten ørret som hadde satt seg forferdelig fast i garnet. Men etter en hard kamp så var fisken uten.


Ørret på 400 gr. som dere ser er også fett - finnen her. Altså stam - fisk.


Så starter arbeidet med å rense fisk, mange av de små skal vi røke.


En del småfisk som renses og gjøres klar for ABU røken. Større fisk som skal røkes salter jeg ned en døgn og skyller den godt før den legges i røken. Mindre fisk salter jeg i ca 6 timer før jeg røker den.


En del små fisk som skal i røken.


Ørret som skal i ABU røken.


Garnene må renses før dem skal ut igjen.


Så er det tid for å røke fisken.


ABU røken er nå fylt opp med spon og fyrt opp, dette tar ca 15 min. Så er fisken ferdig.


Etter 15 min. er ørreten ferdig røkt.


Så må man teste det man har gjort, før neste omgang av fisk legges i røken. Å kan love dere at dette smaker kjempe godt.

Røya uteble i dag, men kansje det blir noen i løpet av morgendagen. Det er vel ikke riktig tid for røya ennå, den tiden er i begynnelsen av oktober og like før isen legger seg.

 

Villmarkshilsen fra:

Henrik og Jan Rune

2 kommentarer

Kevin E

30.aug.2011 kl.21:15

Heisann dette ser helt herlig ut.... får vann i munnen.....

villmarksbloggen

30.aug.2011 kl.21:54

Kevin E: Hei Kevin. Det skal jeg love deg. Er helt herlig!

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

49, Kongsvinger

Mitt Navn er Jan Rune, jeg er 49 år gammel og bor i Kongsvinger i Hedmark. Jeg driver aktivt med jakt, fiske og fellefangst noe som jeg blogger om her. Har du noen spørsmål ang dette er det bare å sende en mail til JRH_Trapper@hotmail.com Eller kommentere mine innlegg. Det er ikke lov å kopiere mine bilder eller kopiere innleggene mine. Copyright.

Kategorier

Arkiv

hits