Ørret - fiske Kalsjøen. 23.07.2011.

Idar og jeg bestemte oss for å ta en tur til Kalsjøen på Finnskogen for å prøve fiskelykken. Her er det en del stor fin ørret og røye.

Ved ankomst til Finnskogen var vær - gudene ikke med oss, det var torden og kraftige regnbyger. Men dette stanset ikke oss ihuga ørret fiskere. Første stans var ved Kirkesjøen, her var det mange vak, men ørreten ville ikke ha noe hva vi bydde den på. Fikk kun noen abbor på mark. Prøvet også litt i elva som renner ut fra Kirkesjøen uten hell. Rett og slett det var dårlig fiskebett.

På veien opp til Kalsjøen stanset vi ved tjernet Låilamp, var noen små vak her men ørreten uteble her også. Dette tror jeg er første gangen jeg har reist fra tjernet uten å ha med meg fisk.

På vei imot Kalsjøen kom vi over en bjørn som løp ved siden av bilen og inn på Kalsjøbergmyra og ble borte, selvsagt lå kamera i jakken så jeg ble for sen til å ta bilde av den. Har varslet SNO om observasjonen.


23.07.2011. Kalsjøen. Ble litt dårlig bilde. Her var det også dårlig med vak, de vanlige plassene ble testet ut, men ørreten lot vente på seg.


23.07.2011. Det ble da en ørret til slutt. Denne tok Idar på mark. (300 gr)

Villmarkshilsen fra.

Idar og Jan Rune6 kommentarer

jaktognaturfoto

24.jul.2011 kl.23:20

Kult ! :D

Har du no tips for fluefiske?

Jeg er ny begynner i fluefiske og vet ikke hvordan fluer som funker bra.

Mvh Thomas Brusnes

villmarksbloggen

24.jul.2011 kl.23:52

jaktognaturfoto: Hei Thomas. Det kan jeg selvsagt prøve å hjelpe til med, men da bør jeg vite hvor du fisker. Kan være forskjell fra sted til sted. Her på Hedmarken har jeg mine favoritter. Men er ei flue som heter Engerdalsflua denne er topp. Tar fisk på denne alle steder jeg har fisket.

jaktognaturfoto

25.jul.2011 kl.01:03

Takk :D

Jeg fisker i Valdres og litt i Romedal/Stange.

Vis du har et tips om ny begynner stang også, tar jeg gjerne i mot det :D

Mvh Thomas Brusnes.

villmarksbloggen

25.jul.2011 kl.19:04

jaktognaturfoto: Hei Thomas. Da vil jeg anbefale fluer som heter minken og Engerdalsflua og selvsagt zulu er en god flue du bør prøve. Jeg har fått masse på disse fluene. Da det kommer til fluestenger vet jeg at Vangen har mange gode nybegynner pakker. Gå for dette så regner jeg med du blir fornøyd.

Lykke til.

JR

jaktognaturfoto

27.jul.2011 kl.22:34

Tusen takk :D Du for nok tilbakemelding etter hvert :D

Kan hende jeg trenger flere tips utover :P

Mvh Thomas Brusnes.

villmarksbloggen

01.aug.2011 kl.19:11

jaktognaturfoto: Hei Thomas. Ja svarene kommer litt sent, men har vært på ferie. Ja du får bare spørre om det er mere du lurer på, så skal jeg prøve å hjelpe til så langt det lar seg gjøre.

JR

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

49, Kongsvinger

Mitt Navn er Jan Rune, jeg er 49 år gammel og bor i Kongsvinger i Hedmark. Jeg driver aktivt med jakt, fiske og fellefangst noe som jeg blogger om her. Har du noen spørsmål ang dette er det bare å sende en mail til JRH_Trapper@hotmail.com Eller kommentere mine innlegg. Det er ikke lov å kopiere mine bilder eller kopiere innleggene mine. Copyright.

Kategorier

Arkiv

hits