Gode fiskevann. Svartbørja, Storbørja og Slabørja.

Det er ingen fiskekort på noen av de sjøene og tjernene jeg skal omtale i dag.

Svartbørja.
(ørret og abbor)
Storbørja.   (ørret og abbor)
Slabørja.     (ørret og abbor)
Disse tre sjøene henger sammen og det er masse fisk i dem, kansje ikke av den helt store men det hender at disse slenger på kroken også. Her vil jeg anbefale å bruke mark men også fluestang i visse perioder. Disse sjøene ligger innenfor bommet vei, det er ca en halv time å gå fra bommen som ligger i enden av Heibergveien.  Har man med seg kano eller liten båt på henger kan denne trekkes med seg på en flott skogsbilvei det er rett veien inn til Storbørja.
Det er bekkørret i alle åer og bekker som har tilknyttning til sjøene. Storbørja er ca 3 km lang.

Nordre Matbrunn.  (ørret og abbor)
Søndre Matbrunn. (ørret og abbor)
Stubbekjølen.   (abbor)
Disse tjern ligger ved siden av veien inn til børjabommen. Nordre matbrunnen har stor ørret men vansklig å få. Tjernet er ikke stort men dypt.
Søndre Matbrunn er det masse abbor og ørret. Bekker og åer med tilknyttning til tjernene har også ørret. Fisken her er mindre enn i Nordre Matbrunnen.
Stubbekjølen her er det bare abbor, men man kan da benytte muligheten å besøke Arons hule som jeg har fortalt om tidligere på bloggen. Stubbekjølen ligger også innenfor bommet vei, det tar ca 1 time å gå dit fra Nordre Matbrunnen.Nordre Matbrunnen.Søndre Matbrunnen.Stubbekjølen.
Her har man muligheten til å overnatte i er flott og stor gapahuk.

Søndre Djuptjennet.  (abbor kun stor fisk)
Grevlingtjennet.          ( abbor av den typen vi kaller tusenbrødre)
Godtjennet.                 ( abbor av den typen vi kaller tusenbrødre)
Disse tjernene ligger innenfor bomvei i samme område som børja sjøene.

2 kommentarer

Espen

04.08.2017 kl.11:23

Man trenger vel grunneiers tillatelse for å fiske i disse vannene?

villmarksbloggen

05.08.2017 kl.18:27

Espen: Hei, Neida, her kan man ta sykkelen inn og fiske så mye man vil.

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

55, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 55 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits