Fiske i Kjerkesjøen, Nøklevatnet og Kalsjøen på Finnskogen.

Tenkte å holde meg litt til på Finnskogen når jeg kommer med anbefaling av gode fiskevann.
Vannene jeg skal ta for meg i dag ligger helt innpå Svenskegrensen, deler av Nøklevatnet ligger i Sverige, så her må man løse fiskekort på Norsk og Svensk side.

Kjerkesjøen:
Er et av de vannene som kom best ut da det gjelder vann kvalitet og lite innhold av kvikksølv i fisk 2009.
Fiskebestanden er ganske høy, mye ørret snittstørrelse ligger på fra 200 - 500 gr. Bra bestand av røye som er vanskelig å få på sommeren men står i kø om vinteren. Beskjeden bestand av abbor og årkyte.
Bekkørret er det masse av i Kjerkesjøåa som renner ut fra Kjerkesjøen og ned i Rotna.
Det samme gjelder for Nøkkelvassåa som renner inn i Kjerkesjøen.
Det jeg bruker å fiske med da jeg er ved disse vannene er mark, spinnere (panter martin), rapala og sluk.Kjerkesjøen rett etter isen hadde lagt seg 2009.Røye tatt på Kjerkesjøen alt fra smått til stort. 2009.
Fisken som blir tatt i Kjerkesjøen har en meget god smak og kondisjonen på fisken er bra, men det begynner å bli for mye fisk så det er viktig å få flere sprotfiskere til stedet. Fiskekortet koster kr 50,- pr døgn og årskortet koster kr 200,-.
Og det er et rikt dyreliv rundt sjøene. Er man heldig kan man få oppleve ulv, mange ganger spesielt på vinteren kan man høre ulven hyle og det er masse spor etter dem. Men ulven er ikke farlig så opplever noen dette sett dere ned og nyt opplevelsen.

Nøklevann / Nyckelvattnet:
Samme med denne sjøen kom likt ut med Kjerkesjøen på vannkvalitet og meget liten kvikksølv innhold i fisken.
Denne sjøen ligger både i Sverige og Norge, største delen ligger i Sverige. Men det er masse fisk i den.
Bestanden av fisk er Ørret, røye og abbor. Snittstørrelsen på ørreten er fra 250 til godt over kiloen. Røye bestanden er meget bra og det er mye av den, er man heldig å ha med seg en båt kan man overnatte i ei koie som står på den største øya somm ligger i sjøen (storholmen) som ligger på Svensk side. Beste fiskeplassene er rundt disse holmene.
Når man løser fiskekort gjelder dette for alle sjøene jeg omtaler i dette innlegget. Da det gjelder fiskekort på Svensk side bruker jeg å kjøpe dette av oppsynsmannen da han/hun kommer på Svensk side, dem har ikke kasse for fiskekort som står på Norsk side. Dette koster SVK 50,- i NOK 40,-.

Kalsjøen:
Samme med denne sjøen kom likt ut med Kjerkesjøen og Nøklevatn på vannkvalitet og meget liten kvikksølv innhold i fisken.
Bestanden av ørret og røye er meget stor snittstørrelsen på ørreten ligger på 350 gr til 2 kg, røya er også ganske stor man kan få røye opp til 1 kg. bestanden av abbor er beskjeden.
Her kan man overnatte i gapahuken om man ønsker og det er god plass til to personer. 
Andre vann somm ligger i nærheten og som innbefatter samme fiske kort er.
Gallilamp her er det Ørret og abbor.
Kongetjernet her er det ørret, røye og abbor.
Marittalamp her er det kjempestor abbor ligger på rundt kiloen, og det er ørret.
Det jeg har å utsette på Kalsjøen, nøklevatne, gallilamp, kongetjernet og marittalamp er at man må betale vegavgift på kr 50,- for å komme hit, kjerkesjøen slipper man det.Dette er noen av min favoritter da jeg fisker på disse sjøene.
Men mark tar man også mye fisk på.Mine rapala favoritter.
Bruker også spinnere og her er favoritten panter martin sort kropp med orange skjed.

11 kommentarer

Øystein

04.06.2011 kl.19:11

Hvor løser man ut fiskekort for disse sjøene? og hvordan er mulighetene for og sette ut båt i Kjerkesjøen og Nøklevatn? Vurderer sterkt en tur opp dit i sommer!

villmarksbloggen

04.06.2011 kl.22:36

Øystein: Hei Øystein, båt kan man sette ut i kirkeføen og kalsjøen, nøklevann blir det problemer, kommer ikke ned til vannet på Norsk side, Svensk side er bommet. Fiskekort/vegavgift kjøper du i sørenden av Kirkesjøen her står det bomkasser. Det er ikke lov å ha båt liggende fast i disse sjøene.

Bjørn

04.07.2011 kl.17:59

Hei. Hvordan er det med parkering i disse områdene?
Ser veldig spennende ut. Blir nok en tur hit snart.
Takk for at du deler.

villmarksbloggen

09.07.2011 kl.18:50

Bjørn: Hei Bjørn. Det er gode parkerings - muligheter. Det er å anbefale å prøve ut disse vannene. Masse flott fisk, og muligheten for å få de virkelige store er tilstede. Det kan man se på enkelte av vakene ørreten lager.

11.01.2012 kl.21:00

Hei ! Det er overnattingsmuligheter i området for disse sjøene, og leie av båt :-) Hendvendelse e-post - ritalampi@hotmail.com

Tom Skyrud

05.02.2012 kl.16:20

Er det noen som erfaring med å fiske etter røye i disse vannene i februar? Er det røyeblik eller mormyska som fungerer best?

villmarksbloggen

06.02.2012 kl.00:02

Tom Skyrud: Hei Tom! Røya er litt dårlig fart i på denne tiden, men har ikke reist derfra uten å fått røye. Jeg bruker Eldorado "gull" røyeblink dette synes jeg er best på disse sjøene. Kirkesjøen, nøkkelvann og Kalsjøen. Mormyska bruker jeg knall røde eller en som er helt sort disse har jeg hatt best resultat med og rød maggot da.

Skitt fiske!

JR

Bjørn Waalberg

02.06.2012 kl.21:16

Det er ikke tillatt å benytte medbrakt båt eller kano i fiskevann som Vålbergskogen Utmarkslag disponerer.

per erik engebretsen

28.02.2015 kl.18:22

vil bare få sagt, er svært skuffet over veibrøytinga nå,var på kalsjøen i dag,28-2-15.

Kjørte inn til sansjøbekkveien,stoppet å betalte 30,kr i veiavgift,+ 50,kr for fiskekort.

Veien var brøyta fram til avkjøringa mot Nøklevatnet/kalsjøen,men derifra å innover mot Nøkl/Kalsjøen,var det ikke brøyta, ,,på lenge,,,tok meg da fram, ,så vidt, men mye snø i veien.jeg mener at skal dere kreve bompenger,bør dere sørge for at veiene er godt brøyta..,ikke alle som har firehjulstrekk..Ps,har tidligere vært i omerådet,å da måtte jeg gå på ski for å komme meg til sjøene..

villmarksbloggen

28.02.2015 kl.21:15

per erik engebretsen: Helt enig med deg her, dem burde sette opp beskjed nede ved bom kassa at veien ikke er brøytet. Det har vært dårlig brøytet de siste årene.

Martin

15.06.2017 kl.09:42

Kan fint benytte medbrakt kano/båt her, er allemannsretten ikke Vålbergskogen utmarkslag som bestemmer;)

Skriv en ny kommentar

villmarksbloggen

villmarksbloggen

54, Kongsvinger

Hei! Jeg heter Jan Rune og er 54 år. Jeg bor i Kongsvinger som ligger i Hedmark. Har en stor lidenskap for jakt, fiske, fellefangst og generelt alt innen friluftsliv. Enkelte av innleggene kan ha reklamebasert innhold. Dette skyldes at enkelte produsenter/leverandører sponser meg med produkter. Og hvis jeg kommer over noe jeg synes fungerer bra, skriver jeg om dette. Hvis det er noe dere lurer på kan dere sende meg en e-post Villmarksbloggen@hotmail.no Har enkelte gjesteinnlegg, her er det andre som forteller om sine opplevelser, dit jeg har sendt dem. I disse innleggene er det de personene som står for teksten og bilder om ikke annet er oppgitt. Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Villmarkshilsen Jan Rune

Kategorier

Arkiv

hits